Garantie en onderhoud

Sauna

Robuustesauna geeft een garantie van 2 jaar op de sauna’s. Deze garantie geldt altijd op de werking van het product en bij juist gebruik. Voor de complete sauna geldt dat deze op een egale en verharde ondergrond geplaatst moet worden en gebruikt wordt waarvoor hij bedoeld is.
Voorwaarden. Hieronder leggen we per onderdeel uit op welke manier de 2 jaar garantie geldt.

Houtwerk aan de buitenzijde

Op het houtwerk aan de buitenzijde zit 2 jaar garantie. Het juiste gebruik van het houtwerk aan de buitenkant zit hem in de behandeling en onderhoud. Doordat hout een natuurlijk product is gaat dit altijd ietsjes werken. Door deze werking kan het voorkomen dat een balk scheurvorming krijgt of dat naden tussen de balklagen veranderen. Dit valt niet binnen de garantie. Daarnaast dient het houtwerk direct na montage behandeld te worden. Hierna regelmatig, afhankelijk van de staat van het hout 1 tot 2 keer per jaar. Behandeling dient met
een kwaliteits beits of een ander middel behandeld te worden. (Geen verf of lak, het product moet namelijk kunnen ademen) Om verkleuring / vergrijzing van het hout te voorkomen kan dan het beste een beits met UV filter worden gebruikt.

Capillaire werking

Wij geven geen garantie op de capillaire werking van het hout. Capillaire werking houdt in dat er vocht door het hout heen trekt. (in de volksmond ook wel vochtdoorslag genoemd) Dit is mogelijk omdat de sauna’s uit massief hout zijn opgebouwd. Dit kan gemakkelijk verminderd worden door het hout aan de buitenzijde regelmatig te behandelen zoals hierboven staat vermeld met een goede beits.

Houtwerk binnen

Op het houtwerk binnen zoals de bankjes, vloer en andere onderdelen geven wij 2 jaar garantie bij juist gebruik. Het hout kan niet behandeld worden en dient regelmatig schoongemaakt te worden met water of sauna clean.

× Hoe kunnen wij u helpen?